Dit ben ik

Danielle Willemsen, Kindercoach

Een braaf meisje. Een beetje verlegen in een grote groep en altijd op zoek naar hoe het hoort, om daar aan te kunnen voldoen. Het liefst weg vluchtend onder een tafel als er teveel mensen waren of in dromenland vluchtend in mezelf. Voor me uit starend in de leegte, schreeuwend stil.

Thuis tekende ik schetsboeken vol met stripfiguren, die ik natekende van stickertjes. Als ik iets verkeerds deed verscheurde ik het hele papier en begon helemaal opnieuw. Ik las heel graag boeken en zat dan helemaal in het verhaal. Ik kon het met de meeste kinderen uit de klas prima vinden, had twee vriendinnen waar ik na schooltijd soms mee speelde. Maar, ik was ook echt graag alleen. In mijn eigen stilte. Ook nu, heb ik genoeg aan een paar vriendinnen. Een paar die me echt begrijpen van binnen en van buiten en waarbij ik gewoon mijn verstrooide zelf kan zijn.

Kindercoach

In het dagelijks leven kan ik lang nadenken voordat ik een knoop doorhak, kan ik lastig keuzes maken, want er is misschien nog wel een betere optie! In mijn werk als coach betekent dat dat ik niet opgeef met zoeken naar wat er is dat speelt. Ik kijk, ik voel, ik stem af. Totdat het goed voelt voor jou en je het licht weer ziet schijnen. Ik houd van uitpluizen en doorzetten. Opheldering zien in de ogen van de klant, dat is het mooiste cadeau.

Nu, na de zoektocht vanaf mijn 12e jaar naar “wie ben ik” en “wat doe ik hier?”, een batterij aan opleidingen en cursussen, ervaringen van juf tot energetisch werker. Na het zien en spreken van zo veel coaches en therapeuten, voor de kinderen maar vooral voor mijzelf.. kom ik erachter dat mijn waarheid in mezelf zit! Door contact te maken met mijn eigen kern, met de essentie, weet ik dat nu zelf ook. Dit ben ik! Kan ik nu in volle overtuiging zeggen.

Wie ben ik dan?

Ik voelde me als kind anders, en ik snapte niet goed waardoor dat kwam. Dat maakte me onrustig en angstig. Ik kon niet goed in slaap komen, was bang in het donker en kon uren lang mijmeren en nadenken over de zin van het leven. Ik schreef dagboeken vol met “wie ben ik dan!”. De uiteindelijke ontdekking van hoogbegaafdheid, hoog gevoeligheid en een sterk ontwikkeld zesde zintuig lieten kwartjes vallen en maakte me rustiger.

Na lang kiezen tussen de Pabo en het conservatorium, koos ik de eerste. Eenmaal voor de klas, merkte ik al snel dat ik het hele kind kon zien. Ook dat wat er ogenschijnlijk verborgen lag doorgronde ik als vanzelf. Het kostte me veel energie om een hele klas vol kinderen allemaal zo te zien en tegelijkertijd kon ik niet anders dan het zo doen, want zo is hoe ik ben. Ik liep er dan ook op leeg en stopte met juf zijn.

Wat kan ik voor jou betekenen?

Merk je dat een van je kinderen zichzelf niet is, zie je dat de sprankeling uit zijn of haar ogen verloren is geraakt?

Merk je dat je zelf de weg kwijt bent hierdoor in wat je dan nu nog kan doen? Bel me dan op 06 – 81 46 96 29 of stuur me een mail via welkom@daniellewillemsen.nl

Als ouder voel jij haarfijn aan dat er iets is. Vertrouw op dat gevoel en doe er iets mee.

Laat het niet te lang sudderen, maar neem contact op. Laten we samen kijken naar wat er is, zodat de zon weer schijnen kan.